Alle primeurs en nieuwtjes op de IAA 2019

Nieuwe i10

Waar steeds meer autofabrikanten besluiten geen compacte stadsauto’s meer te maken, presenteert Hyundai juist de allernieuwste generatie van zijn Hyundai i10. Behalve groter en ruimer is hij ook veiliger en slimmer, met alle mogelijke rijhulpsystemen die tot nu toe enkel voorbehouden waren voor veel grotere en duurdere auto’s. In januari 2020 beleeft de Hyundai i10 zijn Belgische première op het Autosalon van Brussel.

i10 N Line

Van de spiksplinternieuwe Hyundai i10 die begin 2020 in de showroom verschijnt, komt ook een sportieve N Line-uitvoering. En dat betekent onder andere grote 16-inch lichtmetalen velgen, een skidplate en een diffuser. Binnenin vallen het stuurwiel en versnellingspook met N-logo, de rode ringen rond de ventilatieroosters en de aluminium-look pedalen op.

i30 N Project C

De i30 N Project C is de overtreffende trap van de i30 N. Diverse aerodynamische aanpassingen zorgen ervoor dat de sportauto nóg preciezer op de weg ligt, voor het betere bochtenwerk. De i30 N Project C verschijnt in een gelimiteerde oplage op de markt. Er worden in totaal 600 exemplaren van gemaakt voor de hele Europese markt.

Concept 45

Een hommage aan de Pony Coupé Concept, zo kun je de Hyundai 45 Concept het best omschrijven. De nieuweling is een studiemodel van een elektrische auto die heel erg doet denken aan de iconische Hyundai die 45 jaar geleden werd gepresenteerd. De 45 Concept legt de focus op elektrificatie, slimme technologieën die autonoom rijden mogelijk maken, en revolutionair interieurdesign.

Veloster N ETCR

Volgend jaar gaat het nieuwe elektrische toerwagenkampioenschap ETCR van start. En Hyundai gaat daar aan meedoen, met de spiksplinternieuwe Veloster N ETCR. Deze eerste volledig elektrische raceauto van Hyundai heeft achterwielaandrijving en beschikt over een middenmotor. Voor het eerste raceseizoen bouwt Hyundai Motorsport twee exemplaren.